UITREIKING FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2017 OP WOENSDAG 12 APRIL 2017

SAMENVATTING
Zeist, 4 april 2017 – Op woensdag 12 april a.s. zal de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2017 plaatsvinden in de Nieuwe Kerk te Den Haag. In aanwezigheid van entertainer en ondernemer Ali B zal de Familiebedrijven Award uitgereikt worden aan één van de vier finalisten: Brabantia, A-ware, Zeelandia en Terberg. Tijdens het korte middagprogramma staat het belang van familieondernemingen voor de Nederlandse economie centraal.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Familiebedrijven Award wordt de door Stichting Ten Clarenwater geïnitieerde Thesis Award uitgereikt door Ilse Matser, Professor of Family Business Management at Windesheim University of Applied Sciences.

Stichting Familie Onderneming, een initiatief van ondernemer John Fentener van Vlissingen, nodigt u graag uit om deze middag bij te wonen.

Details programma

Datum : Woensdag 12 april 2017

Locatie : Nieuwe Kerk, Den Haag

Ontvangst : 15:00 uur

Aanvang : 15:30 uur

Afsluiting : 18:00 uur

Belang van het familiebedrijf voor de Nederlandse economie kort uiteengezet:

  • Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie.
  • Maar liefst 69% van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf.
  • Familiebedrijven zijn verantwoordelijk voor 49% van de werkgelegenheid.

Over Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen.

De Stichting Familie Onderneming looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van 8 criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor een jaar toe tot de jury. Meer informatie over de Stichting, de Award en de genomineerden vindt u op familiebedrijvenaward.nl of volg ons op Twitter, Facebook en Instagram in onze zoektocht naar Het Familiebedrijf van het Jaar 2017.

Vorige winnaars van de Familiebedrijven Award

Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de award.

Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze online press room.