Weg met alle onzinnige diëten: eet gewoon meer groente

SAMENVATTING
Vergeet al die voedingshypes en ingewikkelde diëten, de snelste manier om een gezondere levensstijl te ontwikkelen is gewoon meer groente te eten. Onderzoek toont aan dat maar weinig mensen (minder dan twee derde) de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit eten. Hier zijn tien manieren om je dagelijkse portie groente te verhogen:
  1. Door een oranje paprika aan je favoriete fruitsmoothie toe te voegen of een groene paprika aan je omelet, start je de dag al gezonder.
  2. Neem een salade als lunch. Kies er één die bestaat uit knapperige groenten, frisse slablaadjes en een beetje proteïne en je after-lunch dip verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  3. Weersta de vier- uur dip door reepjes rode paprika, radijsjes en kleine tomaatjes in je lunch box mee te nemen.
  4. Voeg kleine stukjes paprika toe aan zowat al je favoriete gerechten als soep, ovenschotels, stoofpotten, pastasaus en hamburgers. De zoete smaak doet het bij de meeste gerechten bijna altijd goed.
  5. Laat kinderen meer groente eten door groentefrietjes te serveren; reepjes rauwe wortel, komkommer en gele paprika doen het altijd goed.
  6. Vergeet het traditionele stukje vlees en twee soorten groente eens, waarom niet drie of vier stukken? Algemeen geldt dat hoe mee variatie op het bord, hoe meer je ervan eet.
  7. Start met "Meatless Monday". Je zult merken dat door vlees weg te laten je echt meer groente gaat een. Ook al is het maar 1 dag per week.
  8. Kleine stapjes tellen ook: het kan geen kwaad om wat ingelegde groente op je boterham met kaas te doen of gewoon sla en tomaten.
  9. Het gaat om de voorbereiding; je zult veel eerder groente gaan snacken als je ze al gesneden in de koelkast hebt liggen. Terwijl sommige fruit en groentesoorten verkleuren blijft gesneden paprika gewoon goed.
  10. Probeer je groenten eens te grille of op de barbecue te leggen. Hierdoor komen de natuurlijke suikers in producten als paprika, pompen en pastinaak vrij en worden ze nog lekkerede. Smeer ze gewoon in met wat olie en plaats ze onder de hete grill.
Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze online press room.